Nieuwsbrief, jaargang 2, nummer 40, 13 oktober 2017

Kerknieuwsbrief van de Protestantse Gemeente te Sint Oedenrode, Son  en Breugel.

Zondag 15 oktober, 10.00 uur: Kerkdienst in Son

Het woord
We lezen deze herfst uit het evangelie naar Mattheus. De sfeer daarin wordt steeds grimmiger, de religieuze conflicten lopen op zoals vandaag de dag. Vandaag lezen we in het evangelie over de bruiloftsmaaltijd voor de zoon van de koning, waarvoor uiteindelijk de slaven en de zwervers worden uitgenodigd. Tegen alle onheil en geweld in de wereld van vandaag komen we bijeen vol vertrouwen op de toekomst van de Heer.
Geurt Baerends

De eerste collecte is voor het Diaconaal Oecumenisch Centrum ‘Stap Verder’ in Amsterdam Zuidoost. Ondersteuning en begeleiding voor ieder die in deze smeltkroes van 135 nationaliteiten kopje onder dreigt te gaan. Kerk in Actie: rekening NL89 ABNA 0457 457 457 o.v.v. D050137
De tweede collecte is voor trainen en adviseren van vrouwen in Zuid- Soedan die zelf hun armoede willen bestrijden. Kerk in Actie: rekening NL89 ABNA 0457 457 457 o.v.v. W019765

Wie maak je blij met een onvergetelijk cadeau?

De actie Schoenmaatjes gaat weer beginnen. Dit is een actie van Edukans, waarbij kinderen in Nederland een schoenendoos vullen met schoolspullen, toiletartikelen en speelgoed voor kinderen in arme landen.  De afgelopen jaren zijn 2 miljoen kinderen verrast met een prachtig cadeau. Deze actie wordt hier georganiseerd door de gezamenlijke kerken van de PKN Sint-Oedenrode/Son en Breugel en de Odaparochie.

De doos incl. 6 euro bijdrage in de verzendkosten, kan ingeleverd worden tot en met zondag 12 november 2017 op het Parochiebureau in Son, Kerkplein 7, Son of bij het Parochiecentrum de Goede Herder, Mgr. Bekkersplein1 in Sint-Oedenrode. Maandag tot en met vrijdag van 9.30-12.00 uur.

Liever niet de dozen in onze kerk afgeven vanwege de geldelijke bijdrage in de verzendkosten. Bij het parochiecentrum is altijd iemand aanwezig.
Hoe vul je een schoenendoos?
Edukans heeft een mooie folder uitgegeven. Daarin staat hoe je de schoenendoos maakt en vult. De folder ligt in de kerk. De dozen worden uitgedeeld in landen als Albanië, Moldavië, Irak of Ghana. Veel kinderen daar leven in moeilijke omstandigheden in weeshuizen, vluchtelingen -kampen en sloppenwijken. Een schoenendoos is voor hen een cadeau om nooit te vergeten. Wie ga jij blij maken met een onvergetelijk cadeau?
Namens de Diaconie, Jeannet Venekamp

Zondag 22 oktober, 15.00 uur: Kom naar voren!, 500 jaar protestantisme

Ter gelegenheid van de viering van 500 jaar Reformatie worden in de voorstelling “Kom naar Voren”, de historische personen tot leven gebracht. Verhalenverteller Keek Postumus en accordeonist Juul Beerda begeleiden hen in een spannend spel met een actuele spits.   De voorstelling is georganiseerd door de gezamenlijke Protestantse Gemeentes in Peel  en Kempenland.
De plaats is De Regenboog, Sportlaan 5, te Nuenen.
Voor meer informatie en het bestellen van kaartjes (€ 6,20), zie:  www.pgn-nuenen.nl

Binnenkort:

Zondag 29 okober:     Bijbelzondag