Nieuwsbrief, jaargang 2, nummer 42 B, 30 oktober 2017

Kerknieuwsbrief extra uitgave
van de Protestantse Gemeente te Sint Oedenrode, Son en Breugel. Wekelijkse internet uitgave.  Jaargang 2, nummer  42 B, 29 oktober  2017

Staat u stil bij Hervormingsdag? Herdenkt u 500 jaar Reformatie? Viert u 500 jaar protestant? Op dinsdag 31 oktober kunt u uw dag hiermee vullen.

Nationale Protestantentest

Zo’n dag begint u goed door eerst te ontdekken waar u staat in de protestantse traditie, want het protestantisme is veelkleurig en dynamisch. Dus na een goed ontbijt, start u uw pc en gaat u naar www.nationaleprotestantentest.nl. Aan de hand van een aantal vragen, volgt een uitslag die vertelt op welke toonaangevende protestant u het meeste lijkt. Dit is ook een leuke gespreksopener bijvoorbeeld op facebook.

Eerste Protestantse lezing

Gesterkt door deze gedachte reist u af naar de Janskerk in Utrecht voor de eerste Protestantse lezing. Het begin van een reeks die voortaan op elke 31 oktober plaatsvindt. Dr. Katarina Kunter neemt u deze keer mee in haar gedachten over de reformatie en Europa onder de titel ‘Een frisse wind door Europa. Semper reformanda als duurzame energiebron’.
> 14.00 uur Janskerk, Utrecht. Aanmelden kan hier Na de lezing kunt u ook een vesper bijwonen.

Reformatieviering Wittenberg

Blijft u liever thuis, kijk om 15.00 uur naar NPO2 om de reformatieviering in Wittenberg te bekijken. Om 16.45 uur volgt op dezelfde zender een gesprek tussen Jacobine Geel, ds. Karin van den Broeke (preses generale synode), religiewetenschapper Ernst van den Hemel, katholiek theoloog/journalist Hendro Munsterman & historicus, conservatief denker Bart Jan Spruyt over de diepere betekenis van de reformatie.

Nationale viering '500 jaar reformatie'

Vanaf 19.00 uur ‘s avonds kunt u via visie.eo.nl live meekijken met de nationale viering ‘500 jaar reformatie’. In de viering staat de Protestantse Kerk in Nederland, samen met gasten van andere kerkgenootschappen en religies, stil bij de betekenis van de reformatie en het protestantisme voor Nederland. Koning Willem-Alexander is bij deze viering aanwezig. (Een compilatie wordt uitgezonden op zondag 5 november om 09.16 uur op NPO2). Na het volgen van de viering via internet kunt aansluitend op NPO1 (31 oktober 20.30 uur) de muzikale tv-special In Holland Staat een Kerk bekijken.