Nieuwsbrief, jaargang 2, nummer 43, 3 november 2017

Zondag 5 november, 10.00 uur: Kerkdienst in Son

Inleiding
Vandaag gedenken wij die mensen die ons zijn voorgegaan. De mensen die ons in het afgelopen kerkelijk jaar zijn ontvallen. Mensen met een naam, mensen met een verhaal.
Gedenken is recht doen aan mensen voor het Aangezicht van God. We hoeven geen mensen de hemel in te prijzen, we hoeven zeker ook geen mensen na te trappen. Gedenken is recht doen aan mensen voor het aangezicht van God. Recht doen is in die zin meer dan het vertellen van iemands levensloop, het is vooral het vertellen van iemands levensverhaal en hem of haar toevertrouwen aan Gods eeuwige barmhartigheid.
Bas Stigter

Dat er iemand jou gegeven is
naar je omziet, op je wacht
er zal  zijn zoals geschreven
evenmens bij ontij, nacht
opdat je als mens zult leven
                              Kees Hermis

De eerste collecte is voor Sengerema Hospital in Tanzania, waar Hilde van Susante werkt.
              Rekening NL07 RABO 0167  907 220  t.n.v. Stichting VSH, Amsterdam.
De tweede collecte is voor een kindertehuis in Oekraïne, waar het personeel in actie is gekomen tegen de slechte omstandigheden waaronder de kinderen moeten leven.
               Rekening  NL89 ABNA 0457 457 457 van Kerk in Actie, o.v.v. W014627

Donderdag 9 november om 19.30 uur: Film  in de Kerk te Son

LET OP, De aanvangstijd van de film  “Into Great Silence”, die in het kader van het thema “Stilte”van de ambtsgroep V&T volgende week donderdag in de kerk in Son vertoond zal worden  is niet om 20.00 uur, maar om 19.30 uur.
Deze film is een documentaire over het leven in La grande Chartreuse, een eeuwenoud klooster van de Kartuizer Orde in de Franse Alpen. De film heeft geen voice-over, bevat geen  interviews en kent geen muziek, behalve de liederen gezongen in het klooster zelf. “De film volgt de kloosterlingen door de seizoenen heen en wordt zo zelf een meditatieve ervaring”.
Aan de hand van deze film zal volgend jaar op 18 mei een bezoek gebracht worden aan een klooster met een strenge regel over de stilte. Dit bezoek staat o.l.v pastor Blom. Nadere gegevens zullen later nog bekend worden gemaakt.

Dinsdag 7 en 21 november:  Bewegen en ontmoeten

Inlichtingen bij
Henny Vredeveld  tel.
Din van Hoven  tel. 460816

Deze maand  wandelen we op  twee dinsdagen .
Start om 14.00 uur. Duur van de wandeling is ongeveer 1,5 uur.
Wandelen vanaf de kerk in Son. Al  meer dan een jaar op dinsdagen in de oneven weken.

Donderdag 23 november,  20.00 uur: Gemeenteberaad.

De bijeenkomst is in de kerk te Son. Rond 14/15 november ontvangt u een speciale Woord&Daad met informatie over de te bespreken problemen. Uw aanwezigheid is zeer gewenst!

Woensdag 29 november, 19:30 uur: De Zandtovenaar

Aan de Sportlaan 5 in Nuenen kunt u een voorstelling van de Zandtovenaar bijwonen!
De voorstelling begint om en is ook geschikt voor kinderen.
Kaarten zijn te bestellen bij en kosten € 7,50 p.p. Voor kinderen van de basisschool is de prijs € 3,00. U kunt betalen bij de kassa aan de ingang van de zaal.
Gert van der Vijver is de enige zandkunstenaar van Nederland. Hij maakt gebruik van een fascinerende kunstvorm: het zandschilderen. Gert gooit, strooit en schuift met zand op een verlichte glasplaat en laat op betoverende wijze allerlei tekeningen verschijnen. Door middel van een directe projectie is deze kunstvorm live te zien. Op deze avond zal Gert verhalen voor ons tot leven brengen met zijn magisch schouwspel van licht en donker. Deze avond is geschikt voor oud én jong. Kinderen zijn daarom van harte welkom!

Met vriendelijke groet, namens de Prot. Gemeente Nuenen en de Parochie Heilig Kruis,
Carel Haisma

Ook binnenkort: